***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Огнян Герджиков: НДСВ се завръща. Политолог: Проектокабинетът е тюрлюгювеч. Зеленски: Путин се страхува


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 13 декември   

 

„ Национална движение „Симеон Втори" още веднъж се завръща в политиката. През декември имахме Национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс още веднъж в политиката “. 

Това съобщи някогашният длъжностен министър председател и някогашен ръководител на Народното събрание и знакова фигура на Национална движение „Симеон Втори" проф. Огнян Герджиков пред Българска национална телевизия. 

„ Нека да напомня, че главната заслуга за влизането ни в НАТО и Европейски Съюз е на Национална движение „Симеон Втори". Времето, в което бяхме на власт, беше доста за България ", сподели още той.

„ Ако питате бизнеса – при нас са били най-спокойни ", добави проф. Герджиков.

***

„ Проектокабинетът е компилация, меланж, тюрлюгювеч. Прилича повече на администрация, не на ръководство на страната на най-високо равнище. 

Той не декларира констистентност, ГЕРБ поема отговорност, само че министрите няма да се регистрират пред нея, тъй като партията им е предоставила независимост на деяние, а това е парадоксално. 

Това е базисно безплодно изпитание, напълно прагматично с настройка за мост към прехвърлянето на виновност за предварителните избори ".

Това съобщи на " Твоят ден " политологът проф. Росен Стоянов.

***

Още от наказването да не мисли ведно с общия мозък на партията по повод любовта към Русия…

В началото на изключителното съвещание на Народното събрание във вторник, Рашидов разгласи от трибуната, че на 9 декември общото заседание на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " е взело единомислещо решение за изключване от групата на Явор Божанков и в тази връзка той губи местата си в парламентарни комисии.

***

***

Адвокатите на Орлин и Пламен Владимирови показаха, че в обвинителния акт има позволени основни процесуални нарушавания, които могат да се отстранят при връщането му на прокуратурата.

Според тях има единствено изказвания и липсват обстоятелства по отношение на осъществяването на убийството и съучастието в закононарушението на Пламен. Защитниците желаеха и делото да бъде закрито за медиите, с цел да не бъдат изнесени в общественото пространство интимни детайлности от живота на Евгения и Орлин.

Прокуратурата и бранителите на околните на Евгения не се съгласиха с тези констатации. 

Съдът също не удостовери рецензиите към обвиняването и отхвърли да върне делото.

***

Пред съда бяха издигнати плакати „ Справедливост за Евгения “, „ Доживотен затвор за убийците “, както и „ Не желаеме убийци измежду нас “.

***

Украинският президент Володимир Зеленски счита, че е малко евентуално Владимир Путин да прибегне до нуклеарни оръжия против Украйна, защото " се опасява от гибелта и обича живота ".

Държавният глава на защитаващата се от Русия страна показа това в изявление за ТВ водещия и комедиант Дейвид Летърман за неговото предаване по Netflix „ Моят идващ посетител “.

***

***

Военното разузнаване на Англия твърди във всекидневния си обзор на събитията, че анулирането на така наречен огромна конференция на съветския президент Владимир Путин може би е стимулирано с опасения от " несанкционирано разискване " на войната в Украйна. Според тях кремълските служители извънредно мъчително се отнасят към сходна опция, заяви Би Би Си.

***

Съединени американски щати са изпратили първата партида енергийно съоръжение в помощ на Украйна, споделиха американски чиновници, представени от Ройтерс.

***

Приятелите на съветския режим…

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР